Tour de France 2021

A TRIKÓK VISELŐI:

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Mark Cavendish (Deceuninck-Quick-Step)

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

2. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

3. Richard Carapaz (INEOS-Grenadiers)

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2021 korábbi hírek:

123

Tour de France hírek: Mollema nagyon jó erőben érezte magát, Pogacar akár még profitálhat is Martin összetettbeli előrelépéséből

2021.07.11. - Bauke Mollema: jól éreztem magam, ezért támadtam A Trek-Segafredo holland kiválósága Bauke Mollema bő negyven kilométerrel a quillani befutótól gondolta úgy, hogy egyedül megy tovább, s mivel a támadását végig is vitte, így 2017 után ismét szakaszt nyert a Francia Körversenyen. „Nagyon boldog vagyok, hisz remek érzés szakaszt nyerni a Touron. Nehéz nap volt, több mint nyolcvan kilométer szükségeltetett ahhoz, hogy kialakuljon a szökés. Folyamatosan próbálkoztunk, mindig volt, aki tegye a kereket a csapatomból. Végül elszakadtam egy sorral, ám nem volt túl jó elől az összhang, ellenben jól éreztem magam, ezért támadtam. Azt hiszem, hogy körülbelül negyvenöt kilométert tettem meg egyedül, de csak akkor tudatosult bennem, hogy esetleg megnyerhetem ezt az etapot, amikor a fülemre mondták, hogy már bő másfél perc az előnyöm” - nyilatkozta Mollema a célba érkezést követően.

Tour de France 14. szakasz: Mollema győzött szökésből, Martin feljött másodiknak összetettben

2021.07.10. - Carcassone és Quillan között, 183.7 km-es etappal és 3.000 m szintkülönbséggel folytatódott a Tour. A mai etap során a Pireneusok lábánál három darab második és két darab harmadik kategóriás hegy várt a mezőnyre, na meg egy kis meglepetés (az összetettben). Őrült tempóban kezdődött a szakasz, az első 80 km-en nem is tudott komolyabb szökés elszakadni! Ennek meg is lett a böjtje, sokan már korán leszakadtak, így például Bouhannni és Bol is a leghátsó csoportban maradtak. A Col de Montségur hegyen végre eltudott lépni 12 versenyző és a UAE felállhatott a főmezőny elejére kontrollálni a versenyt. A szökésben lévők közül ketten is (Martin és Cattaneo) jól álltak az összetettben, de a sárga trikós és a többi összetett esélyes csapata is úgy döntött, elengedik ezt a sort. Holnap úgyis nagyon kemény hegyi szakasz lesz Andorrában, 191 km, három darab első és egy második kategóriás heggyel. A szökésben a kanadai Woods szorgalmasan gyűjtögette a hegyi pontokat (mielőtt egy lejtmenetben el nem esett) és a nap végén átvehette a hegyi trikót is. A döntő pillanatot az élbolyból Mollema produkálta, aki 42 km-re a céltól egyedül lendült támadásba és senki nem akart vele menni. Előnye gyorsan nőtt, 10 km-re később már 1 perce volt. Az üldőzőcsoport két sorra bomlott, de Mollemát már nem tudták megfogni a célig, így a holland versenyző 2017 után ismét szóló győzelmet aratott a Tour-on. A főmezőny közel 7 perces hátránnyal gurult át a célvonalon. A nap két nagy nyertese összetettben Martin és Cattaneo lettek. A francia versenyző egészen a második helyre tudott feljönni, hátránya 4.04 Pogacar mögött, míg az olasz kerekes is bejött az összetett 10. helyére.

Tour de France hírek: Cavendish beérte Merckx rekordját, Pogacar továbbra is magabiztos, két versenyzőjét is elveszítette a BikeExchange

2021.07.10. - Mark Cavendish beállította Eddy Merckx rekordját A most hetvenhat esztendős Eddy Merckx 1969 és 1974 között ötször nyerte meg a Tour de France-t, harmincnégy szakaszsikert aratott, ezt a rekordját pedig sokáig megdönthetetlennek hitték, ám Mark Cavendish idei negyedik Tour-etapgyőzelmével beállította ezt, sőt formáját és csapata erősségét elnézve, minden esélye megvan arra is, hogy még az idei Francia Körversenyen megdöntse azt. „Micsoda nap volt, nagyon fáradt vagyok miután 220 kilométert versenyeztem ebben a hőségben és szélben. A határomon voltam, de sprintelnem kellett, mert a srácok kőkeményen melóztak értem. Az utolsó kanyarban egy kissé hátrébb csúsztunk, Ivan Garcia Cortina tette be elénk a kereket, de bíztam abban, hogy Michael Morkov visszaszerzi a pozíciót. Számomra ez csak egy újabb győzelem a Tour de France-on. Ugyanaz az érzés van bennem, mint amikor a legelső szakaszt nyertem. Gyerekként az volt az álmom, hogy nyerhessek a Touron, így minden egyes sikerem ezt juttatja eszembe. A legfontosabb, hogy a győzelmeimmel ösztönözhessem a fiatalokat, és számomra ez jelenti a legtöbbet” - mondta Cavendish röviddel a célba érkezést követően.


123